Evergem neemt afscheid van Paul Van Grembergen

Evergem neemt afscheid van Paul Van Grembergen

In Ertvelde, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Evergem, is vanmiddag de begrafenisplechtigheid aan de gang voor Paul Van Grembergen. De parochiekerk is volgelopen en ook de politieke wereld, met onder andere Vlaams minister-president Geert Bourgeois, brengt een laatste groet aan de vroegere Vlaams minister en burgemeester van Evergem. Van Grembergen overleed op 4 juni op 78-jarige leeftijd. Hij maakte deel uit van de vroegere Volksunie (VU) en was in zijn politieke carrière onder meer Kamerlid, Vlaams Parlementslid en burgemeester van Evergem. Toen de partij stopte, koos hij voor het progressieve Spirit van Bert Anciaux.

In 2001 werd hij op 63-jarige leeftijd nog onverwacht minister in de Vlaamse regering, na het ontslag van Johan Sauwens. Hij was bevoegd voor Buitenlandse Handel, Huisvesting, Buitenlands Beleid, Binnenlandse Aangelegenheden en Ambtenarenzaken. Na het ontslag van Bert Anciaux kreeg hij er als enige Spirit-minister nog Cultuur bij.

Behalve Bourgeois wonen ook onder anderen Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans en Kamervoorzitter Siegfried Bracke de plechtigheid bij.

bron: Belga