Eva Daeleman: "Ik mediteer elke dag, zelfs in de douche"

Eva Daeleman: "Ik mediteer elke dag, zelfs in de douche"

Vroeger was Eva Daeleman dagelijks te horen op de radio of te zien op televisie. Enkele jaren geleden zei de 28-jarige blondine uit Haacht de media vaarwel om zich volledig te kunnen richten op haar yogastudio Studio Stil.

De schrijfster en zelfverklaarde hippie heeft die zoektocht naar rust bewust in haar leven gebracht nadat ze enkele jaren geleden worstelde met een burn-out en depressie.

In de douche en al wandelend

Mediteren is een belangrijk deel van haar leven geworden. Ze staat ermee op en gaat ermee slapen. “Mediteren veranderde mijn leven. Ook ik dacht aanvankelijk dat het enkel iets was voor mensen met een paarse bol op het voorhoofd en een harembroek met olifantprint. Gelukkig bleef @lieve.bullens kalm en geduldig. Ze gaf me de tijd te wennen aan het idee, leerde me nadien de kneepjes van het vak. Ik mediteer elke dag. Voor het slapengaan. En zoveel mogelijk in de ochtend. samen met mijn vriend, met Olav (al snapt die het niet helemaal). Ik mediteer in de douche, al wandelend. Het is een onmisbaar deel van mijn leven geworden”, klinkt het.

Lichtheid in het leven van een overdenker

Voor Eva is mediteren de ideale manier om haar overdosis aan gedachten te neutraliseren. Ze is er naar eigen zeggen een beter mens van geworden. “Ik ben een denker en een over (overoverover)denker. De hoeveelheid aan gedachten is vaak zwaar. Gelukkig brengt mediteren lichtheid. Ik heb een stille hoop dat ze dit op elke school, aan elk kind leren. Het brengt je dichter bij jezelf. Je intuïtie. Ik ben er een zachter en fijner mens door geworden”, schrijft ze.

Eigen meditatietool

De schrijfster van het openhartige boek ‘Omdat het kan' – waarin ze haar diepste gevoelens blootlegt omdat ze het daar vroeger lastig mee had – kan mediteren iedereen alleen maar aanraden. En ze kan je daar zelfs bij helpen. “Ik bundelde mijn interesse, kennis en stem en ontwikkelde zelf een meditatietool. Al meer dan 50 mensen gaan hier dagelijks mee aan de slag om hun mentale wereld fit en fun te houden. Wil jij ook leren mediteren? Dat kan!”, waarbij ze verwijst naar haar meditatietool en yogastudio Studio Stil.

https://www.instagram.com/p/BtmB_QUl81X/