Eurovisiesongfestival 2019 vindt in Tel Aviv plaats

Eurovisiesongfestival 2019 vindt in Tel Aviv plaats

De organisatoren hebben nu Tel Aviv en zijn Congrescentrum Tel Aviv Expo gekozen als stad waar het spektakel zal plaatsvinden. Jeruzalem valt daarmee uit de boot, nadat eerder al Eilat en Haifa het onderspit dienden te delven. Het luidt dat Tel Aviv een 'zeer creatief en in alle domeinen overtuigend aanbod' had gedaan.

Het grootste van de zeven paviljoens van Tel Aviv Expo biedt plaats aan 9.000 toeschouwers. Israël heeft sinds 1973 al 42 keer deelgenomen aan het Songfestival en het vier keer gewonnen.

Pink Floyd

Omtrent de organisatie in 2019 is er al een en ander te doen geweest. Zo hebben onlangs nog een reeks kunstenaars, zoals ex-bassist Roger Waters van de rockband Pink Floyd, de organiserende Europese Radio Unie (ERU) tevergeefs opgeroepen om de wedstrijd elders te laten plaatsvinden.

Voorzitter Frank-Dietrich Freiling van de organiserende ESC Reference Group eist garanties van premier Benjamin Netanyahu met betrekking tot veiligheid, bewegingsvrijheid en vrijheid van meningsuiting voor iedereen die naar het festival wil komen. De Duitser wil immers 'het niet-politiek karakter' van de wedstrijd behouden zien.

Sennek

België stuurde vorig jaar A Matter of Time naar de liefdeswestrijd, maar Sennek overleefde de halve finale in Portugal niet. Dit jaar moet de Franstalige openbare omroep een kandidaat sturen.

België won slechts één keer, zij het op slinkse wijzen. Sandra Kim was immers de facto te jong om in 1986 in Noorwegen te mogen schitteren met het liedje 'J'aime la vie'. De finale is op 18 mei, de halve finales op 14 en 16 mei.

Meest gelezen
 1. stafthumb

  Staf Coppens belandt in ziekenhuis na pijnlijk incident: «Veel beterschap!»

 2. hootersthumb

  Hooters-serveersters niet te spreken over nieuwe outfits: «De shortjes zijn veel te kort!»

 3. temp2

  WTF! ‘Temptation’-Bert aangevallen door nieuwe vriend van Delphine

 4. he-gong-2VCtLsPEaWI-unsplash

  Acht tips om thuis energie te besparen

 5. steventhumb

  Steven Van Gucht over derde prik: «Niet zinvol voor iedereen»