Eurostadion - Als er geen stadion komt dan gaat Uefa wel naar ander land

Eurostadion - Als er geen stadion komt dan gaat Uefa wel naar ander land

Het nationaal voetbalstadion dat op Parking C in Grimbergen moet komen was een fel besproken agendapunt op de gemeenteraad in Brussel maandagavond. Eerste schepen Alain Courtois (MR) moest heel wat vragen beantwoorden over de vertragingen die de bouw van het stadion al hebben opgelopen. Voor Courtois lijkt het alvast simpel: als er geen stadion is tegen het EK 2020, dan gaat Uefa wel naar een ander land. Fabian Maingain (DéFI), Marie Nagy (Ecolo), Joëlle Milquet (cdH) en Johan Van den Driessche (N-VA) wilden van Courtois weten hoe het nu staat met die vertragingen, of de Uefa schadevergoedingen kan eisen als er toch geen Eurostadion komt en of de stad Brussel een plan B achter de hand heeft.

Over dat laatste was de eerste schepen duidelijk: "Er is geen plan B en er zal ook geen zijn". Daarmee sluit Courtois een mogelijke renovatie van het huidige Koning Boudewijnstadion uit.

Erger dan de mogelijke schadevergoedingen is de "catastrofale" imagoschade voor Brussel als er geen stadion klaar zou zijn voor het EK in 2020.

Maar, zo ging Courtois verder, de oppositie zou niet te veel met de vinger naar hem moeten wijzen aangezien hij enkel uitvoert wat de vorige Brusselse regering - bestaande uit PS, sp.a, Open Vld, Ecolo en Groen - besliste in Oostende in mei 2013 alsook wat de regering van het Brusselse gewest - PS-sp.a, Open Vld, DéFI, cdH en CD&V - heeft beslist in het kader van het Gewestelijk Plan voor Duurzame Ontwikkeling dat voorziet in een afbraak van het Koning Boudewijnstadion.

bron: Belga