Eurosong: spannend afwachten hoe Blanche vanavond zal scoren

Eurosong: spannend afwachten hoe Blanche vanavond zal scoren

Het is spannend afwachten hoe Blanche het vanavond zal doen, want dinsdag kon ze pas op de valreep een plaats in de finale bemachtigen. De bookmakers schatten dat België op de vierde plaats zal eindigen. Ze plaatsen Italië voorlopig op de eerste plaats, gevolgd door Portugal en Bulgarije.

De Italiaan Francesco Gabbani is al lange tijd de favoriet bij de bookmakers met zijn nummer 'Occidentali's karma', vergezeld door een danser in gorillakostuum. De Portugees Salvador Sobral wordt een tweede plaats voorspeld met zijn ballade 'Amar Pelos Dois' en de 17-jarige Bulgaar Kristian Kostov vervolledigt de top drie met het nummer 'Beautiful Mess'.

Tegenstanders

Blanche zal vanavond optreden na Oekraïense heavy metal en vlak voor de populaire act met loopbanden van de Zweed Robin Bengtsson. Volgens kenners is dat "een goede plek" om door het publiek onthouden te worden.

Tijdens de tweede halve finale werden donderdagavond de laatste tegenstanders van Blanche bekendgemaakt. Dat was zonder al te veel verrassingen. De Oostenrijker Nathan Trent zien we vanavond weer, net zoals de Roemeense inzending met hun jodelnummer en de Nederlandse zusjes van O'G3NE'. Ook Hongarije, Denemarken, Kroatië, Noorwegen, Wit-Rusland, Bulgarije en Israël zullen we vanavond kunnen zien in de grote finale.