European Open judo - Kenneth Van Gansbeke pakt brons in Glasgow

European Open judo - Kenneth Van Gansbeke pakt brons in Glasgow

Judoka Kenneth Van Gansbeke heeft op de European Open van Glasgow brons veroverd nadat hij alle vier zijn kampen beslecht zag worden in de verlengingen. Zeven van de tien Belgen die in actie kwamen, verloren hun eerste kamp. Kenneth Van Gansbeke (IJF 27) won zijn eerste kamp van de dag tegen de onbekende Spanjaard José Antonio Aranda Olalla (IJF 232), toen hij na 1:24 in de Golden Score een waza-ari kon scoren. In zijn volgende duel tegen de Brit Gregg Varey (IJF 221) was het wachten tot 42 seconden in de verlengingen alvorens de topsporter defensie het met ippon kon afmaken. Vervolgens moest hij in de halve finale na 55 seconden in de toegevoegde tijd het onderspit delven tegen de Engelsman Alexander Short, die in Glasgow zijn debuut maakte op Wereldbekerniveau. In de kamp voor brons duurde het 2:51 in de Golden Score alvorens onze landgenoot een aanval kon counteren van zijn Nederlandse tegenstrever Matthijs Van Harten (IJF 81), die zich vorige maand nog tot nationaal kampioen kroonde. Die counter leverde de winnende waza-ari op.

Bij de -60 kg leverde de 22-jarige Flavio Dimarca (geen ranking) een gedegen parcours af na zeges tegen de Italiaan Andrea Ferretti (IJF 257), de Spanjaard Raul Diaz Lopez (IJF 159) en de Brit Henry Wakes (IJF 66), maar in die laatste kamp raakte hij geblesseerd waardoor hij tot forfait werd gedwongen.

Ellen Salens (IJF 156) begon bij de -48 kg met een ipponzege tegen thuiskampster Jodie Jordan (geen ranking) maar verloor vervolgens met ippon van de Française Sephora Corcher (IJF 74).

Voor Myriam Blavier (-57 kg), Sandrine Billiet en Lise Luyckfasseel (beiden -63 kg), Joran Schildermans (-60 kg), Senne Wyns (-66 kg), Charly Nys en Denis Caro Lognoul Brasseur (beiden -73 kg) eindigde de European Open van Glasgow allemaal na een eerste gevecht.

bron: Belga