European Championships 2018 - Zeventien Belgen komen donderdag in actie op eerste dag European Championships

European Championships 2018 - Zeventien Belgen komen donderdag in actie op eerste dag European Championships

De Europese federaties van zeven olympische sporttakken besloten om hun Europese kampioenschappen dit jaar voor het eerst gelijktijdig te organiseren. In het Schotse Glasgow vinden zo de komende elf dagen (2-12 augustus) de EK's roeien, wielrennen (piste, weg, BMX, mountainbike), golf, turnen, zwemmen en triatlon plaats. De Duitse hoofdstad Berlijn ontvangt van 7 tot 12 augustus het EK atletiek. Zonder de door een virale hersenvliesontsteking gevelde zwemmer Pieter Timmers, reisden 85 Belgische sporters naar Schotland af. Zeventien van hen komen donderdag al op de eerste dag in actie. Rond de middag zijn de roeiers het eerst aan de beurt. Pierre De Loof en Ruben Claeys starten in de kwalificaties van de dubbeltwee, Ruben Somers in die van de lichte skiff en medaillekandidaten Tim Brys en Niels Van Zandweghe in die van de lichte dubbeltwee. De eerste twee van elke reeks plaatsen zich voor de halve finales. Voor de anderen volgen vrijdag herkansingen.

Om 16 uur (17 uur Belgische tijd) beginnen de turnsters aan hun kwalificaties. België wordt vertegenwoordigd door Axelle Klinckaert, Senna Deriks, Maellyse Brassart en Nina Derwael. Die laatste is de titelverdedigster op de brug met ongelijke leggers.

's Avonds (20 uur Belgische tijd) gaan wielrensters Lotte Kopecky, Annelies Dom, Shari Bossuyt en Gilke Croket de piste op voor de kwalificaties van de ploegenachtervolging. Kort nadien is het de beurt aan hun mannelijke collega's Robbe Ghys, Sasha Weemaes, Lindsay De Vylder en Kenny De Ketele. Om door te gaan moeten ze bij de beste acht eindigen.

bron: Belga