Europa League - Standard verliest met kleinste verschil bij Ajax

Europa League - Standard verliest met kleinste verschil bij Ajax

Standard heeft donderdag op de tweede speeldag van de groepsfase van de Europa League een nederlaag geleden. Op bezoek bij Ajax gingen de Luikenaars met 1-0 de boot in, Kasper Dolberg maakte net voor het halfuur het enige doelpunt van de partij. In de tweede helft liet Standard enkele goede kansen op de gelijkmaker liggen. De Amsterdam ArenA was voor de komst van Standard niet volledig volgelopen, en de supporters die toch naar het stadion waren afgezakt moesten de eerste minuten naar een dichte mist turen. Vlak voor de aftrap hadden de altijd vurige Luikse fans immers Bengaals vuur afgestoken, maar omdat het dak van de Amsterdam ArenA gesloten was wegens regen, kon de rook moeilijk ontsnappen en had er zich een heus mistgordijn over het veld gevormd.

In die dichte mist begon Ajax het snedigst aan de partij. Na pogingen van Klaassen en Dolberg, die werden gestuit door een attente Gillet, en een afstandsschot van Sanchez dat voorlangs vloog, mocht Standard blij zijn dat het niet tegen een vroege achterstand aankeek. Maar net toen de Amsterdamse druk even leek af te nemen, kwam Ajax op voorsprong. Dolberg liet na balverlies op het Luikse middenveld Gillet geen kans en schoof het leer via de paal tegen de netten. Ajax nam na het doelpunt wat gas terug en Standard kwam beter in de match, maar verder dan enkele halve kansen kwamen de Rouches niet. En aan de overkant hield een goed naar binnen geknepen Fai Klaassen van de 2-0.

Standard kwam beter uit de kleedkamer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ajax-doelman Onana pakte zonder problemen een trap van Trebel en Edmilson mikte een vrije schietkans overhaast naast. Gaandeweg herstelde de thuisploeg opnieuw het evenwicht, en bijna telde Gudelj Standard helemaal uit, maar de vrije trap van de Serviër zoefde rakelings naast. Met Dompé, Legear en Mbenza bracht coach Jankovic nieuwe aanvallende krachten op het veld, en die laatste lukte bijna de gelijkmaker, maar zijn knappe krulbal stierf op de paal. Standard drong nog aan maar de Ajax-defensie gaf geen krimp meer.

In de andere wedstrijd in groep G versloeg Celta de Vigo Panathinaikos met 2-0. Ajax is voorlopig alleen leider in de poule met 6 op 6. Celta de Vigo volgt met vier punten, Standard telt één punt en Panathinaikos is nog puntenloos.

bron: Belga