Europa League - Racing Genk heeft geen moeite met Lokomotiva Zagreb en bereikt groepsfase

Europa League - Racing Genk heeft geen moeite met Lokomotiva Zagreb en bereikt groepsfase

Racing Genk heeft zich donderdag geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. In de terugmatch van de play-offronde trokken de Limburgers in de eigen Luminus Arena met 2-0 aan het langste eind tegen Lokomotiva Zagreb. De heenmatch in Kroatië was op 2-2 geëindigd. De troepen van Peter Maes beleefden een droomstart. Mbwana Aly Samatta trapte de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong. Onder een loden hitte mocht Racing Genk met een 1-0 gaan rusten.

Vijf minuten na de pauze mikte Leon Bailey, gegeerd op de transfermarkt, het leer tegen de netten. Het goudhaantje ging in de 75e minuut met op het eerste zicht een blessure naar de kant voor Neeskens Kebano, die zo goed als zeker naar Fulham trekt. In tegenstelling tot de heenmatch gaf Racing Genk de voorsprong niet meer uit handen.

De loting voor de groepsfase vindt vrijdag om 13u plaats in Monaco. Standard was als bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst voor de poulefase. Ook Anderlecht en AA Gent overleefden de play-offronde. Met Club Brugge in de groepsfase van de Champions League zijn zo vijf Belgische clubs zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar. Dat gebeurt voor het eerst sinds het in het leven roepen van de groepsfases in beide Europese bekertoernooien.

bron: Belga