Europa League - Liverpool stoot Manchester United uit de Europa League

Leestijd 3 min.

Liverpool heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Op Old Trafford speelde het 1-1 gelijk tegen Manchester United en dat volstond na een 2-0 zege in de heenwedstrijd van vorige week. Bij Liverpool stond Simon Mignolet 90 minuten tussen de palen, viel Divock Origi na 68 minuten in en mocht Christian Benteke na 85 minuten opdraven. Marouane Fellaini kreeg een basisplaats bij Manchester United. De 'Mancunians' begonnen het beste aan de partij op Old Trafford. Anthony Martial (32.) werd in de zestien neergehaald door Nathaniel Clyne en stuurde vanop de stip Simon Mignolet de verkeerde kant uit. Een spannende wedstrijd leek in de maak, maar daar stak Philippe Coutinho een stokje voor. De Braziliaanse spelmaker van Liverpool pakte uit met een knappe dribbel en dito lobbal. David De Gea was kansloos. De thuisploeg probeerde na de pauze de bakens nog te verzetten, maar dat lukte niet meer. Marouane Fellaini toonde zich nog in negatieve zin. Hij mocht van geluk spreken dat hij op het veld mocht blijven staan na een (nieuwe) elleboogstoot. De Rode Duivel kreeg slechts geel.

Tottenham had na de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd een mirakel nodig tegen Borussia Dortmund, maar dat bleef uit. Het werd een nieuwe 1-2 nederlaag voor de 'Spurs'. Een prachtig afstandschot van Pierre-Emerick Aubameyang deed de troepen van Pochettino al na 24 minuten wanhopen. Tottenham moest nu vijf keer scoren om door te gaan, een onmogelijke opgave. Dat werd het helemaal toen Aubameyang twintig minuten voor tijd een tweede keer scoorde. De Zuid-Koreaan Son kon, na een flater van Subotic, nog milderen voor Tottenham, maar verder kwamen de Londenaars niet meer. Toby Alderweireld en Nacer Chadli stonden de hele wedstrijd tussen de lijnen en kunnen zich na de uitschakeling nu volop focussen op de titelstrijd in de Premier League.

Sevilla rekende in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 3-0 makkelijk af met FC Bazel. Tien dolle minuten voor de pauze telden de Zwitsers helemaal uit. Eerst kopte verdediger Rami (35.) vanuit duikvlucht raak, waarna Kevin Gameiro zijn duivels ontbond. De Franse spits (44.) verdubbelde met een intikker voor een leeg doel de score, om nauwelijks een minuut later tegen de lat te koppen en de rebound zelf binnen te tikken.

Ook Sporting Braga mag zich één van de acht kwartfinalisten in de Europa League noemen. Na een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd bij Fenerbahçe, moest er thuis gewonnen worden en dat gebeurde ook. Hassan (11.) bracht de thuisploeg vroeg op voorsprong met een lage schuiver. Potuk leek in de toegevoegde tijd van de eerste helft een cruciaal uitdoelpunt te maken voor Fenerbahçe, maar dat bleek niet voldoende. Topal kreeg iets voorbij het uur (66.) rood na een handsbal in de zestien en zag Josue (69.) de strafschop omzetten. Stojiljkovic en Silva bezorgden de Portugezen in het slot de kwalificatie. Doelpuntenmaker Potuk pakte in het slot nog de tweede rode kaart voor Fenerbahçe, in de ultieme slotfase werd ook Volkan Sen nog uitgesloten bij Fener.