Europa League - Leander Dendoncker met Wolverhampton vlotjes naar derde voorronde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wolverhampton heeft zich donderdag geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League ten koste van het Noord-Ierse Crusaders. De Wolves, met Rode Duivel Leander Dendoncker de hele partij op het middenveld, haalden het met 1-4. Hun thuiswedstrijd wonnen ze eerder al met 2-0. Door een owngoal van Ryan Bennett (13.) kwam Wolverhampton eerst nog op achterstand, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door twee treffers van Raul Jimenez (15, 45.) en eentje van diezelfde Bennett (38.). In het slot maakten ook de Crusaders nog een owngoal via Jordan Forsythe (77.) en werd het 1-4.

Met Funsu Ojo stootte nog een andere Belgische middenvelder door naar de derde voorronde. Hij won met het Schotse Aberdeen met 5-0 van het Georgische Chikhura en gaf de assist voor de vijfde treffer. De heenwedstrijd eindigde op 1-1.

Het Nederlandse AZ, met Stijn Wuytens centraal achterin, plaatste zich voor de derde ronde ten koste van het Zweedse Hacken. De Nederlanders wonnen met 0-3 na doelpunten van Boadu (42.), Stengs (56.) en Til (67.), nadat de heenwedstrijd in Alkmaar op 0-0 was geëindigd. Straatsburg verloor met 2-1 bij Maccabi Haifa én zag doelman Matz Sels geblesseerd uitvallen bij de rust, maar bekert toch verder dankzij de 3-1 zege uit de heenwedstrijd.

De Belgische aanvallers Mayron de Almeida en Jacky Mmaee van het Luxemburgse Niedercorn, beiden in de basis, zijn uitgeschakeld na een 0-0 gelijkspel tegen Rangers. De Schotten hadden de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen. Ordabasy uit Kazachstan tot slot verloor met 2-3 van het Tsjechische Mlada Boleslav, nadat de heenwedstrijd op een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Ziguy Badibanga stond de hele wedstrijd in de spits bij Ordabasy, maar is dus uitgeschakeld.

bron: Belga