Europa League - Kwalificatie en clean sheet stemmen Gent-trainer Thorup tevreden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jess Thorup toonde zich een tevreden trainer na de kwalificatie van zijn team voor de play-offronde van de Europa League. AA Gent klopte donderdag in de return van de derde voorronde AEK Larnaca in de Ghelamco Arena met 3-0, na de 1-1 in Cyprus. "Dat we de nul hielden is heel belangrijk voor het team", reageerde de Deen. "We waren vooraf maar met een ding tevreden en dat was de zege", vertelde Thorup. "We wisten dat we hiervoor hoog druk moesten zetten en elk duel moesten proberen te winnen. In de eerste periode kregen we enkele grote kansen, die we helaas lieten liggen. Eigenlijk is het niet te geloven dat het aan de rust nog 0-0 stond. Maar in de tweede helft kregen we loon naar werken met de 1-0. In het slot maken we het af op de counter."

Gent hield donderdag voor het eerst dit seizoen de nul. "De clean sheet is een opsteker voor de hele ploeg. Vooral doelman Kaminski glunderde in de kleedkamer. We hebben de voorbije dagen hard gewerkt op training en erop gehamerd dat verdedigen met heel het elftal moet gebeuren. Dat wierp nu zijn vruchten af."

Gent treft in de play-offronde Rijeka. De Kroaten hadden in de derde voorronde weinig moeite met het Schotse Aberdeen, dat het tweemaal met 2-0 klopte. Won Thorup al info in over de volgende tegenstander? "Ik zag de heenmatch van Rijeka tegen Aberdeen. Aan de bal is het een sterk team. Het speelt een beetje als Viitorul (dat Gent in de tweede voorronde uitschakelde, red), met veel beweging en techniek. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar we zullen ons ervoor klaarstomen."

bron: Belga