Europa League - Genk lijdt tegen Noorse Sarpsborg eerste nederlaag van het seizoen

KRC Genk heeft op de tweede speeldag van de Europa League zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden, over alle competities heen. Het ging donderdag met 3-1 onderuit bij het Noorse Sarpsborg. Goudhaantje Leandro Trossard viel geblesseerd uit. De Limburgers hadden veel meer balbezit dan de thuisploeg in de eerste helft, en toch was Genk een schim van de frisse, doelgerichte ploeg van de voorbije weken. Het creëerde nauwelijks kansen, terwijl de Noren leuk voetbal brachten en wel voor doelgevaar zorgden. Al na zeven minuten leverde dat en voorsprong op, toen Patrick Mortensen een bal van Jon-Helge Tveita prachtig achter het steunbeen in doel devieerde.

De troepen van coach Philippe Clement kwamen veel beter uit de kleedkamer, en na een knappe dribbel en onhoudbaar schot in de korte hoek van Leandro Trossard (50.) stond het al gauw 1-1. Amper vijf minuten kon Genk gelijke tred houden. Toen trapte Kristoffer Zachariassen (55.) Sarpsborg weer op voorsprong na een verre inworp van een ploegmaat. Nog geen tien minuten later besliste Mortensen (64.) de wedstrijd met een plaatsbal in de verste hoek.

Behalve de nederlaag was er nog meer slecht nieuws voor Genk. Trossard werd op elf minuten van het einde tegen de grond gewerkt, en moest op een draagberrie het veld verlaten. Clement had zijn drie wissels al opgebruikt, en dus moesten de Limburgers met tien verder. De ernst van de blessure van de Genkse sterkhouder en Rode Duivel moet nog blijken.

Genk won op de eerste speeldag met 2-0 van het Zweedse Malmö en telt nu drie op zes. In de andere wedstrijd in groep I won het Zweedse Malmö enigzins verrassend met 2-0 van het Turkse Besiktas. In de stand tellen alle ploegen nu drie punten, op basis van zijn doelsaldo komt Genk op de tweede plaats terecht. Op de derde speeldag moeten de Limburgers op 25 oktober op bezoek bij Besiktas.