Europa League - Flater in slotminuut kost Anderlecht zege

Europa League - Flater in slotminuut kost Anderlecht zege

Anderlecht heeft donderdag op de tweede speeldag van de groepsfase van de Europa League 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Saint-Etienne. Een penaltygoal van Youri Tielemans (63.) leek Anderlecht lang de zege te bezorgen, maar een enorm misverstand tussen Roef en Nuytinck schonk Saint-Etienne de gelijkmaker in cadeauverpakking in de toegevoegde tijd. Coach René Weiler verraste en dropte Youri Tielemans, die sneller dan verwacht weer speelklaar was na een blessure, meteen in de basis.

Anderlecht begon snedig aan de partij. Bijna tekende Hanni voor de openingstreffer, maar de kopbal van de Franse Algerijn vloog tegen de paal. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Monnet-Paquet haalde de achterlijn en zette voor, maar Roux tikte de voorzet in het zijnet. Nadien verwaterde het spel. Saint-Etienne drong aan zonder gevaarlijk te zijn en Hanni mikte de beste kans voor de Brusselaars, een vrije trap centraal voor doel, ongevaarlijk over.

Na de pauze was er hetzelfde spelbeeld. Saint-Etienne slaagde er niet in Roef te bedreigen, terwijl ook Anderlecht met moeite tot bij Moulin geraakte. Stanciu waagde zijn kans door een voorzet van Tielemans op de slof te nemen, maar de Roemeen stuurde de bal richting de bovenste stadionring. Op het uur brak de match plots open, toen Saint-Etienne-verdediger Lacroix bij een sliding de bal ongelukkig met zijn bovenarm devieerde. Ref Bezborodov aarzelde niet en wees resoluut naar de stip. Tielemans nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde doelman Moulin onder een striemend fluitconcert de verkeerde kant op. 'Les Verts' schakelden na het tegendoelpunt een versnelling hoger, maar gevaar creëren lukte niet. Anderlecht kreeg enkele mogelijkheden om tegen te prikken, maar sprong te nonchalant om met de geboden ruimte. In het slotkwartier zette Saint-Etienne alles op alles en drukte het paars-wit tegen het eigen doel. In de allerlaatste seconde van de toegevoegde tijd, toen de overwinning Anderlecht niet meer leek te kunnen ontsnappen, ging de Brusselse defensie aan het klungelen. Roef en Nuytinck hinderden elkaar bij een hoge bal, waardoor het leer pardoes voor de voeten van Roux viel. Die deponeerde de bal in het lege doel.

Eerder op de dag verloor in groep C Qabala in eigen huis met 2-3 van Mainz. Door het gelijkspel staat Anderlecht samen met Mainz op kop met vier op zes. Saint-Etienne (2 punten) en Qabala (0 punten) vervolledigen de stand.

Op 20 oktober staat de derde speeldag op het programma. Anderlecht trekt dan naar Mainz, terwijl Saint-Etienne Qabala ontvangt.

bron: Belga