Europa League - Anderlecht, Racing Genk, Standard en AA Gent kennen tegenstanders in groepsfase Europa League

Europa League - Anderlecht, Racing Genk, Standard en AA Gent kennen tegenstanders in groepsfase Europa League

Anderlecht, Racing Genk, Standard en AA Gent kennen hun tegenstanders in de groepsfase van de Europa League voetbal. Bij de loting in Monaco werd Anderlecht in groep C ondergebracht samen met het Franse Saint-Étienne, het Duitse Mainz en Qabala uit Azerbeidzjan. Racing Genk ontmoet in poule F het Spaanse Athletic Bilbao, het Oostenrijkse Rapid Wenen en het Italiaanse Sassuolo. Bekerwinnaar Standard, rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase, neemt het in groep G op tegen het Nederlandse Ajax, het Spaanse Celta de Vigo van Theo Bongonda en het Griekse Panathinaikos. AA Gent tot slot kruist in groep H de degens met het Oekraïense Shakhtar Donetsk, het Portugese Braga en het Turkse Konyaspor.

Anderlecht werd bij de loting ondergebracht in pot 1. Paars-wit ontliep door zijn beschermde status topteams als Manchester United en Inter Milaan. Racing Genk en Standard zaten in de tweede bokaal. AA Gent was terug te vinden in pot 3.

De groepswedstrijden worden gespeeld tussen 15 september en 8 december, de top twee van elke groep stoot door naar de zestiende finales. De finale gaat op 24 mei 2017 door in het Zweedse Solna.

Met ook nog Club Brugge in de groepsfase van de Champions League zijn vijf Belgische clubs zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar. Dat gebeurt voor het eerst sinds het in het leven roepen van de groepsfases in de twee Europese bekertoernooien.

bron: Belga