Europa League - AA Gent wil "strijdersmentaliteit gebruiken tegen Wolfsburg"

door
Belga
Leestijd 1 min.

AA Gent probeert donderdag op de vierde speeldag van de Europa League zijn kansen op een Europese lente gaaf te houden bij Wolfsburg. Twee weken geleden pakte Gent in de Ghelamco Arena in extremis een punt tegen de Duitsers (2-2). Zowel in de heenmatch tegen Wolfsburg, als tegen Anderlecht en Standard toonden de Buffalo's dat ze blijven vechten tot het einde. "Winnaarsmentaliteit is niet iets dat je kan krijgen op bestelling. Je moet er maandenlang aan werken en het doet deugd om het resultaat ervan te zien", vertelde Gent-coach Jess Thorup woensdag.

"We gaan het morgen/donderdag goed kunnen gebruiken. Ik heb hun voorbije twee wedstrijden gezien. Ze verloren tweemaal maar wel tegen heel sterke tegenstanders (Borussia Dortmund en RB Leipzig). Ze speelden hun eigen spel en behielden hun systeem, een variant die je weinig ziet in Europa. Hun systeem heeft hen al heel wat succes en punten opgebracht dus ik denk dat ze er niet veel aan zullen veranderen. In mijn voorbereiding heb ik vooral onze eigen match tegen Wolfsburg gebruikt, maar natuurlijk heb ik ook hun laatste matchen geanalyseerd. Ik wou vooral aan mijn spelers tonen dat we met ons vertrouwen en diezelfde strijdersmentaliteit van in de thuiswedstrijd ver kunnen geraken."

Wolfsburg en Gent staan halfweg in poule I aan kop met elk vijf punten. Oleksandrija en Saint-Étienne volgen met twee punten.

bron: Belga