Europa League - AA Gent komt tegen Larnaca niet in problemen en grijpt ticket voor play-offronde

Europa League - AA Gent komt tegen Larnaca niet in problemen en grijpt ticket voor play-offronde

AA Gent heeft zich geplaatst voor de play-offronde van de Europa League. De Buffalo's klopten donderdag in de return van de derde voorronde AEK Larnaca in de eigen Ghelamco Arena met 3-0. De heenwedstrijd in Cyprus was op 1-1 geëindigd. Laurent Depoitre opende voor Gent even over het uur de score, waarna Jonathan David in de extra tijd met twee treffers de 3-0 eindstand op het bord zette. Na een gelijkopgaand begin, waarin Larnaca zich zeker niet helemaal ingroef, nam Gent de wedstrijd in handen. Gevaar bleef lang uit, maar op het halfuur hing de 1-0 toch in de lucht. Yaremchuk knalde eerst over, waarna doelman Toño een kopstoot van Plastun en een plaatsbal van opnieuw Yaremchuk knap redde. Larnaca loerde op de counter, maar de Cyprioten konden Kaminski niet op de proef stellen.

Larnaca kwam het beste uit de kleedkamer en flirtte zelfs met de 0-1. Giannou geraakte niet voorbij Kaminski, en een vrije trap van Hevel scheerde nadien de kruising. De thuisploeg leek de wedstrijd uit handen te geven, tot Depoitre (64.) toesloeg. De Henegouwer pegelde een corner van Odjidja onhoudbaar in de kruising. Larnaca moest nu echt komen, al zaten de bezoekers door hun beste krachten. Gent kreeg op de tegenaanval enkele kansen om de kwalificatie helemaal veilig te stellen. In de extra tijd zette David (90.+3 en 90.+6) met twee schuivers de 3-0 eindstand op het bord.

Gent treft in de play-offronde Rijeka of Aberdeen. De Kroaten versloegen het Schotse team in de heenwedstrijd met 2-0, de return volgt later donderdag.

bron: Belga