Europa League - AA Gent en KRC Genk treffen Poolse clubs in derde voorronde

Europa League - AA Gent en KRC Genk treffen Poolse clubs in derde voorronde

AA Gent neemt het in de derde voorronde van de Europa League op tegen Jagiellonia Bialystok, dat het Portugese Rio Ave uitschakelde in de tweede kwalificatieronde. KRC Genk kijkt dan weer het Poolse Lech Poznan in de ogen. Nadat Jagiellonia Bialystok vorige week de thuiswedstrijd tegen Rio Ave had gewonnen met 1-0, hield de Poolse vicekampioen in de return op Portugese bodem gelijk tred. De doelpuntenrijke terugwedstrijd in Vila do Conde eindigde op 4-4. De Buffalo's waren rechtstreeks geplaatst voor de derde kwalificatieronde.

KRC Genk kwalificeerde zich woensdagavond vlot voor de voorlaatste voorronde door het Luxemburgse Fola Esch uit te schakelen. Voor een play-offticket nemen de Limburgers het op tegen Lech Poznan. De Poolse club won voor eigen publiek met 3-1 van het Wit-Russische Soligorsk. De heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd.

De heenwedstrijden in de derde voorronde worden op 9 augustus gespeeld, de returns een week later. AA Gent speelt eerst op verplaatsing in Polen, KRC Genk opent dan weer in de Luminus Arena. Bij winst in de derde kwalificatieronde volgt nog een laatste voorronde (play-offs) van de Europa League, waarvoor wordt geloot op 6 augustus. Bij verlies is het Europese avontuur afgelopen.

.

bron: Belga