Euromillions Volley League - Roeselare wint in Maaseik en sleept beslissend duel uit de brand

Euromillions Volley League - Roeselare wint in Maaseik en sleept beslissend duel uit de brand

Er komt een vijfde en beslissende wedstrijd in de titelfinale van de Euromillions Volley League tussen Greenyard Maaseik en Knack Roeselare. Uittredend kampioen Maaseik liet woensdagavond de kans liggen om de titel te pakken door in eigen huis met 2-3 te verliezen van de West-Vlaamse rivaal.

De setstanden in de Steengoed Arena waren 35-33, 27-25, 17-25, 23-25 en 15-12.

Maaseik, gecoacht door Joel Banks, was op 27 april uitstekend begonnen aan de best-of-five met 2-3 winst in Roeselare. De West-Vlamingen, met Steven Vanmedegael op de trainersbank, trokken de stand daarna weer gelijk door op 1 mei met dezelfde score (2-3) in Maaseik te winnen. Vorige zaterdag (4 mei) waren de Limburgers op Schiervelde opnieuw een maat te groot voor Roeselare (0-3).

Het vijfde en beslissende duel wordt zaterdagavond in Roeselare gespeeld.

Recordhouder Maaseik mikt op een zestiende landstitel, Roeselare op een twaalfde. Vorig seizoen maakten de Limburgers een einde aan een reeks van vijf titels op rij voor de West-Vlamingen.

Overigens krijgt de finale, wat de uitkomst ook mag worden, mogelijk nog een staartje. Roeselare hoopte immers Tomas Rousseaux te kunnen inzetten als medische joker na het uitvallen van Ruben Van Hirtum. TopVolley Belgium besliste dinsdagavond evenwel niet in te gaan op die vraag. Volgens Het Belang van Limburg heeft de West-Vlaamse club nu beslist naar de rechter in kort geding te stappen om dat aan te klagen.

bron: Belga