Euromillions Volley League - Maaseik staat op een zege van titelverlenging

Euromillions Volley League - Maaseik staat op een zege van titelverlenging

Woensdagavond (20u30) spelen Greenyard Maaseik en Knack Roeselare het vierde duel in de titelplay-offs van de Euromillions Volley League. Bij winst van de Limburgers pakken ze hun zestiende landstitel, de tweede op rij.

Maaseik begon op 27 april uitstekend aan de best-of-five met 2-3 winst in Roeselare. De West-Vlamingen trokken de stand daarna weer gelijk door op 1 mei met dezelfde score (2-3) in Maaseik te winnen.

Vorige zaterdag (4 mei) waren de Limburgers een maat te groot voor Roeselare (0-3). Daardoor kunnen de troepen van coach Joel Banks het in het vierde duel voor eigen publiek in de Steengoed Arena afmaken.

Bij een nieuwe overwinning van het bezoekende team, valt de beslissing over het kampioenschap zaterdag (11 mei) in Roeselare.

Maaseik is met vijftien landstitels recordhouder. Roeselare heeft er elf. Vorig seizoen maakten de Limburgers een einde aan een reeks van vijf titels op rij voor de West-Vlaamse rivaal.

Het is intussen al van 1994 geleden dat nog een andere club dan Maaseik of Roeselare Belgisch kampioen werd. Toen was die eer weggelegd voor Zellik.

bron: Belga