EuroMillions Basket League - Aalstar laat punten in Limburg

Aalstar, tweede in de stand achter het ongenaakbare Oostende, heeft zaterdag op de negentiende speeldag in de hoogste nationale basketbalafdeling een zevende nederlaag moeten slikken. Op verplaatsing bij Limburg United gingen de Oost-Vlamingen met 72-66 onderuit. Bij de rust stond Limburg 32-27 voor. De thuisploeg maakte het verschil in het tweede kwart (15-10). In de andere drie hielden de teams elkaar in evenwicht (17-17, 20-18, 20-21). Limburg moest zijn offensieve kracht Travis Releford missen, maar maakte dat collectief goed. Jordan Heath (12 ptn), Jonas Delalieux (11) en Khaliq Spicer (10 ptn, 10 rbds) waren het best bij schot. Bij Aalstar blonk Olivier Troisfontaines met 24 punten en 7 rebounds uit.

In de Waalse derby tussen Luik en Bergen trokken de Henegouwse bezoekers met 81-88 (rust 44-46) aan het langste eind. Zaterdag staan nog Antwerp-Charleroi, Oostende-Leuven en Willebroek-Brussels op het programma.

In de stand gaat de ongeslagen landskampioen Oostende met 36 punten Aalstar (31), Antwerp en Bergen (29), Charleroi (28), Limburg (27), Brussels en Luik (24), Willebroek (23) en Leuven (19) voor.