Euro Hockey League - Rot Weiss Keulen wordt tegenstander Watducks in finale

Euro Hockey League - Rot Weiss Keulen wordt tegenstander Watducks in finale

Het Duitse Rot Weiss Keulen zal maandag in Eindhoven de tegenstander van de Waterloo Ducks worden in de finale van de Euro Hockey League. De eindwinnaar van 2017 versloeg zondag in de halve finales het Spaanse Polo de Barcelona met 3-1. Eerder op de dag wisten de Waterloo Ducks zich als tweede Belgische team in de geschiedenis te kwalificeren voor de finale door het Duitse Mannheimer uit te schakelen via shoot-outs (3-1) (1-1 na de reguliere speeltijd).

Keulen kwam op het einde van het eerste kwart op voorsprong dankzij een strafcorner omgezet door Christopher Rühr. Kort voor het einde van de eerste helft maakte Lucas Baron nog gelijk, maar de Duitsers namen in het derde kwart definitief de leiding weer over, met dank aan twee strafcorners van Tom Grambush.

Voor Keulen is het na hun eindoverwinning in 2017 nog maar de tweede keer dat ze zich kunnen plaatsen voor de finale. Voor de Watducks was het de eerste keer dat ze verder geraakten dan de kwartfinales.

Het is overigens de eerste keer sinds de start van de competitie in 2007 dat er geen Nederlandse ploeg in de finale is geraakt.

De wedstrijd om het brons tussen Mannheimer en Polo de Barcelona zal maandag om 13u00 afgewerkt worden en de finale tussen de Waterloo Ducks en Keulen om 15u15.

.

bron: Belga