Euro hockey indoor (m) - België plaatst zich met 2-1 zege tegen Zwitserland voor halve finales

België (FIH-16) heeft zich vrijdagavond in de Lotto Arena van Antwerpen van een plaats in de halve finales van het EK zaalhockey verzekerd. In hun tweede groepswedstrijd namen de indoor Red Lions met 2-1 de maat van Zwitserland (FIH-8). Bij de rust stond de eindstand al op het bord. Na vijf minuten kwamen de Belgen op achterstand door een doelpunt van Manuel Keller, maar Pierre-Louis Maraite (10e) en Gaëtan Dykmans (16e) keerden de situatie al snel om.

Eerder op de dag hadden de Belgen Rusland (FIH-4) met 5-1 verslagen. Zaterdag nemen ze het op tegen vice-Europees kampioen Oostenrijk (FIH-2), dat tegen Rusland verrassend vrede moest nemen met een 2-2 gelijkspel. België gaat alleen aan de leiding in de groep en heeft aan een gelijkspel tegen Oostenrijk genoeg voor de groepswinst. De eerste twee landen in de poule stoten door naar de halve finales. In groep A stelde titelverdediger Duitsland (FIH-1) zijn plaats in de halve finales al veilig.