Eupen hoort de kassa rinkelen

Eupen hoort de kassa rinkelen

De tijden dat AA Gent vooral goedkope, onbekende spelers aankocht lijkt definitief voorbij. Tijdens de voorbije wintertransferperiode trokken de Oost-Vlamingen al eens de geldbuidel open om de kern te versterken.

Zowel voor doelman Lovre Kalinic als aanvaller Yuya Kubo moest er flink wat boter bij de vis. De Japanner was met een transfersom van 3,5 miljoen euro zelfs de duurste aankoop ooit, maar dat record is alweer verleden tijd.

3,85 miljoen euro

Voor de komst van Mamadou Sylla Diallo telt Gent naar verluidt 3,85 miljoen neer. Een smak geld, al bewees de Senegalees het afgelopen seizoen zijn waarde bij AS Eupen. De 23-jarige aanvaller trof er dertien keer raak en had zo een groot aandeel in het behoud. Zelf kijkt hij reikhalzend uit naar zijn nieuwe ploeg, die hem een contract voor vier seizoenen voorschotelde.

«Eupen was een belangrijke stap in mijn carrière en het voorbije seizoen is enkel in stijgende lijn gegaan, maar mijn transfer naar Gent is een nieuwe uitdaging», klinkt het. «Net als de club ben ik uiterst ambitieus en wil ik met veel enthousiasme en goede prestaties helpen die ambities waar te maken.»

Quid Onyekuru?

Naast Sylla dreigt Eupen overigens ook zijn andere smaakmaker kwijt te spelen. Henry Onyekuru strandde met 22 doelpunten op een zucht van de topschutterstitel, wat natuurlijk niet onopgemerkt is voorbijgegaan. Zo zou Anderlecht gecharmeerd zijn door de Nigeriaanse spits.

In Brussel zou hij een eventueel vertrek van Lukasz Teodorczyk kunnen opvangen, al beseft Herman Van Holsbeeck dat het geen gemakkelijke opdracht wordt om hem naar het Astridpark te halen. «Half Europa zit achter Onyekuru», zegt de manager van paars-wit. «Bovendien kunnen bijvoorbeeld Engelse ploegen meer bieden, dus dat wordt een heel moeilijk dossier.»