Eupen gaat winnen bij Oostende, Zulte Waregem en KV Mechelen delen punten

door
Belga
Leestijd 2 min.

KAS Eupen heeft KV Oostende maandag op de 21e speeldag in de Jupiler Pro League een eerste thuisnederlaag van het seizoen aangesmeerd. De promovendus ging erg verrassend met 1-3 winnen aan de kust. Nog maandag deelden Zulte Waregem en KV Mechelen de punten aan de Gaverbeek (0-0), bleef het ook 0-0 in de 'Wasico' tussen Lokeren en Waasland-Beveren en pakte staartploeg Westerlo een belangrijke driepunter tegen KV Kortrijk (4-1). Eupen nam een droomstart in de Versluys Arena en Onyekuru maakte er in de openingsminuut met zijn negende van het seizoen al meteen 0-1 van. De club uit de Oostkantons bleef daarna sterk spelen en kort na rust profiteerde Sylla van een blunder van Rozehnal: 0-2 na 47 minuten. KVO werd pas diep in de tweede helft sterker en Dimata maakte acht minuten voor affluiten de aansluitingstreffer. In de toegevoegde tijd deed Onyekuru met zijn tweede van de dag de boeken toe, even later miste Musona nog een strafschop. Het bleef zo bij die verrassende 1-3.

Nog maandag liet Zulte Waregem op eigen veld punten liggen tegen ploeg in vorm KV Mechelen. In een wedstrijd met veel strijd waren kansen schaars, Malinwa leed pas zijn eerste puntenverlies in vijf matchen.

In de strijd om het behoud deed Westerlo een gouden zaak. De Kemphanen haalden het in eigen huis met 4-1 van KV Kortrijk, dat zo amper één op achttien pakt en stilaan in crisissfeer zit. Ganvoula opende de score, De Smet maakte gelijk vanop de stip, maar opnieuw Ganvoula zorgde voor een 2-1 ruststand. Na de pauze maakte Rommens er op het uur 3-1 van, Daems diepte vlak voor het laatste fluitsignaal de score nog uit (4-1).

Nog maandag eindigde de derby van het Waasland tussen Lokeren en Waasland-Beveren op 0-0, later op de dag staan er met de duels tussen Charleroi en Anderlecht (18u) en tussen landskampioen Club Brugge en Moeskroen (20u30) nog twee partijen op het programma. Dinsdag ontvangt KRC Genk - voor het eerst zonder de ontslagen Peter Maes op de trainersbank - om 18u AA Gent en om 20u30 ontvangt STVV Standard.

In de stand komt Essevee voorlopig op gelijke hoogte met leider Club Brugge, beide teams hebben 40 punten. Dan volgen Anderlecht (38), Oostende (36) en KV Mechelen (35). Lokeren en Kortrijk delen plaats tien (24 ptn), Eupen (20) wordt twaalfde, Waasland-Beveren (19) is veertiende en Westerlo stijgt naar de voorlaatste stek. Westel heeft 15 punten, drie meer dan rode lantaarn Moeskroen.

bron: Belga