EU en Rusland willen meer met elkaar overleggen

Vertegenwoordigers van de Europese Unie en Rusland zullen binnenkort opnieuw meer met elkaar overleggen. Rusland en de EU zijn het eens om op alle niveau's de uitwisseling op te voeren over belangrijke thema's in het buitenlandse beleid. Dat maakte de Europese buitenlandverantwoordelijke Federica Mogherini dinsdagavond bekend na een ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Als voorbeelden noemde Mogherini onder andere het conflict in Syrië, de rakettests van Noord-Korea en de situatie in Libië en in het Midden-Oosten. Het is duidelijk dat we niet over alles dezelfde mening hebben, zei ze, maar de gemeenschappelijke dialoog is belangrijk.

Lavrov zei dan weer de indruk te hebben dat de situatie langzaam beter wordt. Men is het eens dat de EU en Rusland buren zijn en dat alle problemen gemeenschappelijk moeten worden opgelost, zei hij.

De Russische minister ontmoet woensdag in Brussel nog de Belgische premier Charles Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

bron: Belga