Esther the Wonder Pig: huisdier wordt tien keer groter dan verwacht

door
Roald
Leestijd 1 min.

Steve Jenkins en Derek Walter uit Ontario kochten een varkentje als huisdier. Zij waren verbijsterd toen hun Esther in plaats van een normale 30 kilogram plots 300 kilogram woog. Esther stopte niet met groeien zoals verwacht werd en is nu zwaarder dan een gemiddelde vrouwelijke ijsbeer.

De twee jaar oude zeug, die zindelijk is, is nu bijna 10 keer groter dan verwacht werd. Ze heeft een volledig vegetarisch diet dat bestaat uit havermout, gerst, maïs, fruis en groenten. Ze is zo groot dat het echtpaar moest verhuizen naar een boerderij om voldoende ruimte te creëeren voor haar en hun twee honden en kat.

"We waren een tijd lang in de ontkenningsfase. Vrienden zeiden steeds dat ze alleen maar groeide en wij bleven ontkennen tot we op een punt waren dat ontkennen geen zin meer had. We hebben ons aangepast aan de situatie want wat kunnen we anders doen? We houden van haar en het is niet haar schuld," zei Steve.

Het paar maakte een Facebook-pagina aan voor hun opmerkelijke huisdier zodat vrienden en familie in contact konden met hen en Esther en haar capriolen. "Een van hen deelde de pagina op een website vol dierenliefhebbers en voor we het wisten, had Esther 10.000 volgers en dat aantal is nooit gestopt met groeien."

"Mensen reageren alsof ze een beroemdheid ontmoeten wanneer ze Esther zien. Zelfs nu zijn mensen verbaasd door haar grootte en haar intelligentie want het lijkt alsof Esther weet dat ze beroemd is."