Escape room in Harry Potter-thema geïntroduceerd

Escape room in Harry Potter-thema geïntroduceerd

Wat is zo'n escape room nu eigenlijk? Een escape room of een ontsnappingskamer is een interactief spel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen, en door het oplossen van puzzels en raadsels de kamer binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) proberen te verlaten.

Nu is zo'n spel mogelijk in het thema van 'Harry Potter'. De organisatie Enigma Quest heeft in Londen een kamer gebouwd, waarin ze beloven dat je het hele tovenaarsgebeuren kan ervaren.

‘Ben je klaar voor de uitdaging?'

“Heb je ooit magische krachten willen hebben? En heb je nog steeds je brief niet gekregen van Zweinstein? Nu heb je de kans om af te studeren van de toverschool en kan je aan iedereen laten zien dat je een echte heks of tovenaar bent”, staat er op de website van Enigma Quest te lezen.

“Dit gaat niet zomaar gebeuren, je moet zeer aandachtig zijn. Je team zal obstakels en tests moeten ondergaan, waar je een goede samenwerking en moed voor nodig hebt. Onthou dat elke minuut telt! Ben je klaar voor de uitdaging?”, klinkt het verder.

Neem vrienden mee

Dus als je eens wil bewijzen dat je het in je hebt om een heks of tovenaar te zijn, ga dan naar Londen. Maar neem zeker vrienden mee die even grote fans zijn van alles wat met Zweinstein te maken heeft.