Erfenis Prince zorgt voor ergernis

Toen popartiest Prince in 2016 het aardse leven inruilde, hoopten zijn erfgenamen op een financiële meevaller. Maar echt genieten doen ze daar voorlopig nog niet van, zijn levenswerk voortzetten kost namelijk handenvol geld.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

De curatoren die deze bezittingen onderhouden zouden tot 600.000 dollar (480.000 euro) per maand uitgeven, melden bronnen aan TMZ. De erfgenamen maken zich daarom zorgen dat zij niets overhouden aan de erfenis. Aan documenten die in handen zijn gevallen van de entertainmentsite blijkt dat het financiële dienstverleningsbedrijf dat het onderhoud verzorgt maandelijks zo'n 125.000 dollar voor hun diensten krijgt. Ook de advocatenfirma die de juridische kwesties rondom Prince's erfenis regelt, ontvangt maandelijks een flinke smak geld.

203 miljoen

De zes erfgenamen van de 'Purple Rain'-zanger hoeven zich voorlopig niet al te veel zorgen te maken. Het fortuin van Prince wordt geschat op zo'n 250 miljoen dollar waard zijn, ruim 203 miljoen euro. Om dat op te doen, moet je wel al hele grote big spender zijn.