"Er waren geen spanningen tussen Parijs en Brussel", zegt president Hollande

De Franse president François Hollande ontkent dat er na de aanslagen in Parijs spanningen waren tussen Frankrijk en ons land. "Er waren geen spanningen. Er was de spanning van het drama en de tragedie van 13 november", stelde het Franse staatshoofd. "We zijn solidair." Na de aanslagen in Parijs bleek er een haar in de boter tussen Parijs en Brussel. De Fransen wezen nadrukkelijk richting ons land als de plaats waar de aanslagen werden georganiseerd, wat niet naar de zin was van premier Charles Michel. Die reageerde op zijn beurt door op een aantal Franse problemen te wijzen.

Intussen vond in Brussel evenwel een Frans-Brusselse top plaats over de samenwerking in de strijd tegen terrorisme. President Hollande prees vanavond ook de actie van vandaag in Molenbeek, maar tevens van de voorbije weken. Daarbij haalde hij de samenwerking aan tussen Frankrijk en België - een samenwerking die hij wil voortzetten en intensifiëren.

"Kort na Parijs is er die communicatie geweest, maar we hebben allemaal gezegd dat we in deze strijd samen moesten strijden", stelde vicepremier Jan Jambon. "Het heeft geen zin elkaar met de vinger te wijzen. Terroristen kennen geen grenzen, dus wij moeten ook over de grenzen samenwerken", luidde het.

bron: Belga