Er hangt onweer in de lucht

Er hangt onweer in de lucht

Deze namiddag verdwijnen de wolken en krijgen we volop zon. De maxima liggen tussen 23 à 24 graden aan zee alsook in Hoog-België en 30 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. Dat meldt het KMI. Vannacht wordt het rustig en helder tot licht bewolkt. De minima liggen tussen 13 graden in sommige Ardense valleien en 18 graden in de agglomeraties. Morgen wordt het zonnig met mogelijk enkele hoge sluierwolken. Het wordt opnieuw zeer warm met maxima van 27 graden aan zee en 34 graden in de Kempen. Aan de kust steekt er in de namiddag een matige zeebries op.

De nacht naar dinsdag wordt rustig en helder. De minima liggen tussen 15 en 20 graden. Dinsdag wordt het zeer warm met maxima van 31 of 32 graden aan zee en in Hoog-België tot 36 graden in de Kempen. Het is zonnig met stilaan meer hoge wolkenvelden vanuit het westen. Later op de dag ontstaan stapelwolken en 's avonds en 's nachts vergroot de kans op onweer.

Woensdag is het wisselend bewolkt met kans op buien en onweer. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droog met bredere opklaringen. De maxima liggen in het centrum rond 27 graden, in de Kempen nog tot 30 graden.

Donderdag wordt het zwoel en onweerachtig, met maxima rond 26 graden. In het westen lijkt het wat koeler te blijven met een kleinere kans op onweer. Vrijdag blijft het droog met zon en wolken. De maxima schommelen rond 23 graden. Zaterdag neemt de bewolking toe en later op de dag kan het gaan regenen. Zondag wordt wisselvallig met soms regen of buien.

bron: Belga