Er dreigt een tequila-tekort

Er dreigt een tequila-tekort

Door het tekort aan agaveplanten loopt de productie van het alcoholische brouwsel niet alleen vertraging op, maar op de koop toe wordt het drankje ook duurder. Tegelijkertijd is er ook steeds meer vraag naar. Dat bevestigt ook Francisco Soltero, directeur van de internationale drankenproducent Patrón Spirits International. "We kunnen de stijgende vraag niet volgen", zegt hij aan Reuters. "Door het succes van onze industrie zitten we in een crisis", zo vat hij het probleem samen.

Te weinig planten klaar voor de oogst

Cijfers van de Tequila Regulatory Council en the National Tequila Industry Chamber tonen hetzelfde doembeeld aan. Ze hebben berekend dat er voor dit jaar minstens 42 miljoen agaveplanten nodig zijn om alle tequiladrinkers te plezieren. Dat is problematisch, want er zijn maar 17,7 miljoen exemplaren klaar voor de oogst.

https://giphy.com/embed/K79r9J2bCgkpy

Producenten zijn in allerijl begonnen met meer planten te kweken, maar het zal waarschijnlijk nog duren tot 2021 vooraleer ze aan de vraag tegemoet kunnen komen. Grote fans van het drankje kunnen dus best zo snel mogelijk enkele flessen inslaan.