Er bestaat nu ook doorzichtige koffie

Er bestaat nu ook doorzichtige koffie

Van cappuccino tot espressotonic en koffie met wijnsmaak: het zwarte goud is tegenwoordig zo hip dat er al meer soorten bestaan dan letters in het alfabet. Dankzij David en Adam Nagy wordt dat rijtje nog wat langer.

Clear Coffee

De Slowaakse broers hebben het bedrijfje CLR CFF opgericht. Hun brouwsel lijkt op water, maar het is wel degelijk gemaakt van arabica bonen en er zit dus cafeïne in. Het enige verschil met een bakje troost is dat je de Clear Coffee best op kamertemperatuur opdrinkt.

Ze kwamen op het idee om het doorzichtige goedje te maken toen ze geconfronteerd werden met een nadeel van traditionele koffie. "We zijn zelf verknocht aan koffie", vertellen David en Adam aan The Evening Standard. "Maar na een tijdje kregen we de indruk dat onze tanden hierdoor verkleurden. Omdat er niets op de markt was dat ons hierbij kon helpen, gingen we zelf op zoek naar een oplossing."

A post shared by Clear Coffee (@clrcff) on

Uiteindelijk kwam Clear Coffee dus uit de bus. "Veel mensen hebben tegenwoordig een hectische levensstijl. Daarom wilden we een handige en verfrissende koffie maken die je de nodige energie geeft én weinig calorieën bevat."

Voor de parelwitte tanden en het bijzondere drankje moet je wel wat over hebben. Twee flesjes kosten namelijk 5,99 pond (ongeveer 7 euro), en het drankje blijft slechts één dag goed.