Er bestaan nu ook miniatuurmeubels voor je kat

Kattenliefhebbers kunnen het beamen: er is niets leuker dan dwaze dingen kopen voor het beestje. In plaats van je geld uit te geven aan een chique krabpaal, kan je nu ook miniatuurmeubels voor je kat kopen. 
door
lien.sterkens
Leestijd 1 min.

Wij vinden het hoogstwaarschijnlijk leuker dan onze huisdieren, maar nu kunnen we ze eindelijk voorzien van meubels op hun maat. Het bedrijf erachter is Okawa Kagu, een Japans artiestencollectief. Ze hebben designers opgetrommeld om de smaakvolle meubelstukken te maken. Elk miniatuurstuk is gebaseerd op een versie in ware grootte die reeds bestaat voor mensen, zodat je met je kat kan matchen.

Foto Okawa Kagu

Ikea-variant

Jammer genoeg staan er op de site geen prijzen bij de schattige stukken. We hebben ook zo'n donkerbruin vermoeden dat België niet direct hun voornaamste afzetmarkt is. Wil je toch per se een  minibed voor je kat? We raden aan dat je Okawa Kagu contacteert op hun site. Toch geen budget voor deze gekke uitgaven? Dan kan je ook een bezoek brengen aan Ikea. De Zweedse meubelketen heeft onlangs een collectie voor huisdieren gelanceerd, met stukken die zelfs passen in je bestaande Ikea-meubels.

Foto Okawa Kagu