Equigala - Atleet van het Jaar Devos looft teammaats: "Zonder hun steun was winst onmogelijk"

Equigala - Atleet van het Jaar Devos looft teammaats: "Zonder hun steun was winst onmogelijk"

Pieter Devos werd dinsdag in evenementenzaal Docks Dome in Brussel op de tweede editie van het Equigala verkozen tot Atleet van het Jaar. "Ik ben heel vereerd met deze prijs", reageerde Devos. "We mogen terecht bijzonder fier zijn op de resultaten die we als Belgen de voorbije maanden neerzetten." Devos kan terugblikken op een boerenjaar. Met het Belgische team pakte de 33-jarige Devos afgelopen zomer goud op het EK in Rotterdam. Hij eindigde ook als tweede in de eindstand van de Global Champions Tour en werd verkozen tot beste ruiter van de Global Champions League. Devos, met een zesde stek de hoogst geklasseerde Belg op de wereldranglijst, won daarnaast nog de Wereldbekerkwalificatiemanche in Stuttgart.

"Het was een geweldig jaar voor mij", stak Devos van wal. "Maar ik moet eerlijk zijn: zonder de mensen rond mij had ik dit nooit kunnen bereiken. Ik wil in het bijzonder mijn familie bedanken, want zij steunen mij altijd door dik en dun. Dankzij hen kan ik aan de wereldtop meedraaien. Daarnaast heb ik ook het geluk om met geweldige paarden te kunnen werken."

Devos viel dinsdag nog een keer in de prijzen. Samen met Jos Verlooy, Grégory Wathelet, Jérôme Guery en (reserve) Olivier Philippaerts ontving hij de trofee voor Team van het Jaar. De Belgische ploeg zorgde op het EK voor een unicum in de vaderlandse paardensportgeschiedenis. Voor het eerst stond een Belgische ploeg op een EK-podium en wel meteen op het hoogste schavot. Die prestatie leverde de Belgen van bondscoach Peter Weinberg een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio op.

"Zonder mijn teammaats had ik beide prijzen nooit kunnen winnen", vervolgde Devos. "We mogen niet minimaliseren wat we hebben neergezet. België is bij de paardensport wereldtop en daar mogen we erg fier op zijn. In de toekomst willen we op hetzelfde elan doorgaan."

bron: Belga