Enzo Scifo staat op het punt op te stappen als coach nationale beloften

Enzo Scifo staat op het punt op te stappen als coach nationale beloften

Enzo Scifo zou het voor bekeken als bondscoach van de nationale beloften, "uit solidariteit met Marc Wilmots". Dat staat dinsdag te lezen op de website van L'Avenir. Bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kon men het bericht niet bevestigen. Op 4 augustus van vorig jaar tekende de 50-jarige voormalige Rode Duivel als opvolger van Johan Walem een contract tot het EK 2017 in Polen. De overeenkomst zou nu vroegtijdig beëindigd worden. Volgens L'Avenir wil Scifo aanblijven tot een opvolger is aangeduid.

Vorige week vrijdag werd het contract van Marc Wilmots als bondscoach van de nationale ploeg in onderling overleg ontbonden. "Ontgoocheld door het verloop van de gebeurtenissen en de verwijdering van Marc Wilmots aan het hoofd van de Rode Duivels, heeft Scifo de bond laten weten - hij bracht KBVB-ondervoorzitter Bart Verhaeghe op de hoogte - dat hij niet doorgaat", aldus l'Avenir.net.

"Het is met Wilmots dat ik begonnen ben met het project, ik zal mijn contract beëindigen bij de beloften", verklaarde Scifo aan L'Avenir. "We waren bezig met het voorbereiden van wat komen zou. Aangezien hij er niet meer is, lijkt het me normaal dat ik er ook niet meer ben."

bron: Belga