Engelsen zijn dol op De Bruyne

Engelsen zijn dol op De Bruyne

Naar jaarlijkse traditie laat de Britse openbare omroep BBC de bezoekers van zijn website stemmen voor de ploeg van het jaar. Ruim 115.000 mensen deden dat en 90% van hen dropte De Bruyne  in het elftal.

Daarmee is de draaischijf van Manchester City de meest geliefde speler uit de Premier League, voor Harry Kane (78%), David de Gea (75%) en Mohamed Salah (69%). De Rode Duivel kan dan ook geweldige statistieken voorleggen.

Zo deelde hij in 2017 het het hoogste aantal assists uit (18), raakte hij op een speler na het vaakst de bal (3.405) en staat hij op plaats vijf wat het aantal passes betreft (2.556).

Naast De Bruyne wisten ook Alderweireld en Hazard een plaats in het team te bemachtigen. België is met drie spelers zo beter vertegenwoordigd dan WK-tegenstander Engeland, dat naast Kane enkel Kyle Walker bij de beste elf stemde.

Lukaku opnieuw fit

Een paar andere Rode Duivels schopten het niet tot de ploeg van het jaar, maar kregen wel ander goed nieuws te horen. Zowel Romelu Lukaku, Marouane Fellaini als Mousa Dembélé zijn alledrie verlost van hun blessures. Vooral voor Manchester United-trainer José Mourinho is dat goed nieuws.

De kans bestaat dat de Portugees Lukaku morgenavond in de derde ronde van de FA Cup laat opdraven tegen Derby County. "Hij heeft tegen Southampton geen hersenschudding opgelopen", benadrukt Mourinho. "We hebben hem tegen Everton uit voorzorg aan de kant gehouden, om hem in bescherming te nemen."

Van de Belgen in Engeland blijven zo voorlopig enkel Vincent Kompany en Toby Alderweireld achter in de ziekenboeg.