Engelse voetbalbond bezorgd om veiligheid van supporters in Lens

Engelse voetbalbond bezorgd om veiligheid van supporters in Lens

De Engelse voetbalbond FA maakt zich zorgen omtrent de veiligheid van de Engelse supporters in Lille en Lens. Bondsvoorzitter Greg Dyke heeft de Europese Voetbalbond UEFA reeds om extra maatregelen gevraagd Engeland speelt donderdag zijn tweede wedstrijd in groep B in Lens, een dag eerder neemt Rusland het in Rijsel op tegen Slovakije. De afstand tussen beide steden in Noord-Frankrijk bedraagt slechts veertig kilometer, waardoor de Engelse bond een nieuwe confrontatie vreest tussen Russische en Engelse hooligans. Bovendien verblijven heel wat Engelsen in Rijsel omdat er in het te kleine Lens niet genoeg voorzieningen voor de fans zijn.

Afgelopen weekend kwam het in de Zuid-Franse havenstad Marseille herhaaldelijk tot rellen tussen Russische en Engelse hooligans. Ook de wedstrijd tussen beide landen werd zaterdag vlak na afloop ontsierd door zware rellen op de tribunes van het Stade Vélodrome. Het Uitvoerend Comité van de UEFA gaf Rusland en Engeland reeds een officiële waarschuwing na de rellen in Marseille. Bij een herhaling van de feiten is ook een uitsluiting uit het toernooi mogelijk. De Disciplinaire Commissie van de UEFA doet dinsdagmiddag al een eerste uitspraak in die zaak, de Russen mogen een stevige sanctie verwachten.

De Franse politie heeft geen enkele van de ongeveer 150 Russische hooligans kunnen oppakken, omdat die "extreem geoefend en gewelddadig" waren. In totaal zitten momenteel twintig mensen in voorhechtenis die betrokken waren bij het geweld tussen voornamelijk Russische en Engelse, maar ook Franse hooligans.

bron: Belga