Engelse bondscoach Allardyce werkt zichzelf in nesten

Engelse bondscoach Allardyce werkt zichzelf in nesten

Sam Allardyce heeft zichzelf zwaar in de problemen gebracht. Volgens The Daily Telegraph is de nieuwe bondscoach van de Engelse nationale voetbalploeg niet vies van illegale transferpraktijken. Journalisten van die krant deden zich in minimaal twee opgenomen gesprekken met Allardyce voor als Aziatische ondernemers die geld wilden verdienen met transfers van voetballers. Ze vroegen aan Allardyce of het mogelijk was de zogenoemde 'third party ownership' te omzeilen in Engeland. Dat is een situatie waar, naast twee clubs nog een partij betrokken is bij een deal met een speler. Dat is door de FIFA wereldwijd verboden, dus ook in Engeland. Maar Allardyce vertelde aan de undercoverjournalisten dat het wel degelijk mogelijk was. "Je kan die regels omzeilen met spelers uit heel Zuid-Amerika, Portugal, Spanje, België en heel Afrika", antwoordde de bondscoach, terwijl hij niet door had dat het gesprek werd opgenomen.

Allardyce haalde de transfer van Enner Valencia naar West Ham United aan als voorbeeld. 'Big Sam' was trainer van die club toen hij de Ecuadoraan met behulp van een derde partij naar Londen haalde. Daarnaast liet de 61-jarige bondscoach zich tegenover de undercoverjournalisten ook laatdunkend uit over zijn voorganger Roy Hodgson, die alle verslaggevers in slaap zou hebben gepraat. Bovendien zou hij ook bereid geweest zijn om als ambassadeur van een makelaarskantoor naar Singapore en Hongkong te reizen in ruil voor een kleine 500.000 euro.

De Engelse voetbalbond FA heeft nog niet gereageerd op het artikel dat dinsdag op de voorpagina van The Daily Telegraph verschijnt, maar zou dinsdag meteen vergaderen over het voorval. Allardyce volgde Hodgson op na het EK van afgelopen zomer in Frankrijk.

bron: Belga