Engels pedofilieschandaal: 429 slachtoffers van 4 tot 20 jaar oud

Engels pedofilieschandaal: 429 slachtoffers van 4 tot 20 jaar oud

Bij de 429 geregistreerde slachtoffers van het pedofilieschandaal in het Engelse voetbal zijn kinderen die 4 jaar oud waren op het ogenblik van de feiten, zo blijkt uit de jongste balans die de politie woensdag bekendmaakte. De verschillende onderzoeken betreffen 148 clubs en 155 verdachten, maakte de politiecoördinatiedienst NPCC (National Police Chiefs' Council) bekend. De meeste feiten werden meer dan twintig jaar geleden gepleegd en 99 procent van de slachtoffers zijn jongens, preciseerde NPCC.

Het pedofilieschandaal in het Engelse voetbal brak half november uit, na onthullingen door Andy Woodward (43), een vroegere speler van de club Crewe Alexandra die aan de krant The Guardian vertelde over zijn lijdensweg. Sindsdien brachten meer dan twintig voetbalspelers naar buiten dat ze als kind seksueel misbruikt werden door een trainer of rekruteerder.

De Engelse voetbalbond FA (Football Association) en de clubs worden ervan beschuldigd dat ze gedurende decennia de ogen sloten voor deze daden van pedofilie. Zowel op nationaal als op regionaal niveau werden verscheidene dossiers geopend.

bron: Belga