Engeland in shock door moord van tiener op 12-jarig meisje

Engeland in shock door moord van tiener op 12-jarig meisje
Foto Twitter / @TSting18

Een 14-jarige jongen is nu aangeklaagd voor moord en wapenbezit. De politie zegt dat hij in voorlopige hechtenis is genomen. Hij verscheen gisteren voor de rechtbank en blijft voorlopig in hechtenis. Morgen verschijnt de tiener voor het Crown Court van Liverpool; een nationale rechtbank die alle zware misdrijven behandelt die eerder door de magistrates’ courts zijn behandeld. De te berechten zaken worden beoordeeld door een rechter en een jury van twaalf burgers. Drie andere jongens, tussen 13 en 15 jaar oud, zijn ook opgepakt. Zij werden voorwaardelijk vrijgelaten.

«Heb vertrouwen in de politie»

«We blijven de familie van Ava steunen en ze hebben gevraagd om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijden», verklaarde hoofdinspecteur Sue Coombs. «Het is ook van cruciaal belang, nu we het onderzoek verderzetten, dat niemand commentaar of namen post op de sociale media, die mogelijk een invloed kunnen hebben op het verkrijgen van gerechtigheid voor Ava’s familie.»

Coombs vraagt nog om vertrouwen te hebben in de politie, «die alles eraan doet om het tragische incident te onderzoeken en mensen ervan op de hoogte te houden».