En toen was er een badmuts voor baarden

En toen was er een badmuts voor baarden

Ongeveer een maand geleden krioelde het van de berichten over de vele bacterieën die in baarden leven. Dat wordt nu nog eens aangevuld met de vaststelling van Virgin Trains dat mannen met baarden geloven dat hun gezichtsbeharing hen hindert tijdens het zwemmen. Als oplossing kwam het bedrijf naar buiten met een 'beard cap' of een badmuts voor baarden.

Ongeveer twaalf procent van de bebaarde mannen linkt tragere zwemtijden aan hun baard en bijna een kwart van de mannen vindt dat hun baard hen echt hindert tijdens het sporten. Maar ondanks deze problemen, willen mannen hun uiterlijk niet veranderen door zich te scheren. Zo heeft ongeveer de helft van de Britse mannen de clean look al ingeruild voor een baard en heeft 22 procent daarvan een dikke of lange baard.

De badmuts voor baarden helpt hen uit de nood. Het stuk bedekt zowel de hoofdharen, als de haren rond de mond.  "Als een zwemmer die nog niet zo lang een baard heeft, kan ik zeggen dat de baardbadmuts het probleem van de hinderende baard uit de wereld zal helpen en mannen zal aanmoedigen om te zwemmen", vertelt Alex Jackson. Ook kan het nieuwe product voorkomen dat er nog meer bacterieën in zwembaden terechtkomen.

Jackson is organisator van de Great North Swim, een zwemevenement waar de badmuts volgende week voor het eerst zal getest worden.