Emmy Awards: 'Mrs. Maisel' en 'Game of Thrones' beste series

Emmy Awards: 'Mrs. Maisel' en 'Game of Thrones' beste series

De serie kreeg de Amerikaanse filmprijs voor beste komedieserie, maar hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan won ook de Emmy voor beste actrice. Amy Sherman-Palladino, die de serie bedacht, mocht twee Emmy's in ontvangst nemen, voor beste script en beste regie. De serie haalde in totaal acht onderscheidingen binnen.

Game of Thrones

Fantasy-serie 'Game of thrones' werd voor de derde keer bekroond tot beste dramaserie en kreeg in totaal zelfs negen prijzen, maar veel daarvan in secundaire categorieën zoals make-up en speciale effecten. Acteur Peter Dinklage, die de dwerg Tyrion Lannister speelt in de serie, won de prijs voor beste bijrol in een dramaserie.

Miniseries

Bij de miniseries waren er in totaal zeven prijzen voor 'The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story' over de moord op de Italiaanse modeontwerper van elf jaar geleden. Andere Emmy's gingen onder andere naar toneelactrice Claire Foy als koningin Elizabeth in 'The Crown', 'RuPaul's Drag Race' als beste talentenjacht en 'Last Week Tonight With John Oliver' als beste talkshow. Zoals gewoonlijk was het entertainmentprogramma 'Saturday Night Live' andermaal de grote slokop in zijn categorie met acht prijzen.

Netflix

De met spanning verwachte strijd tussen streamingdiensten en reguliere tv-zenders eindigde op een gelijkspel: zowel Netflix als het Amerikaanse kabelkanaal HBO haalde 23 Emmy's binnen. Het traditionele kanaal NBC sleepte 16 prijzen in de wacht.

Grote verliezer

Een van de grootste verliezers van de avond was het dystopische drama 'The Handmaid's Tale', dat slechts drie prijzen kreeg op twintig nominaties.

Meest gelezen
 1. kaatthumb

  Kaat Bollen deelt eerlijke foto: «Ik heb er vaak om gehuild, maar ze maken me ook tot wie ik ben»

 2. misspoesthumb

  Verraadt deze tip wie Miss Poes in ‘The Masked Singer’ is?: «Ik ben er 100% zeker van»

 3. allisonthumb

  Allison Scott openhartig over breuk met Sean Dhondt: «Ik snap niet dat hij daarover gelogen heeft»

 4. oliviathumb

  Ex-Miss krijgt kritiek op outfit waaronder ze geen ondergoed draagt: «Ik zou me schamen!» (foto)

 5. papegaaithumb

  HILARISCH! Vrouw schaamt zich dood wanneer papegaai haar seksgeluiden nabootst (video)