Emmy Awards: 'Mrs. Maisel' en 'Game of Thrones' beste series

Emmy Awards: 'Mrs. Maisel' en 'Game of Thrones' beste series

De serie kreeg de Amerikaanse filmprijs voor beste komedieserie, maar hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan won ook de Emmy voor beste actrice. Amy Sherman-Palladino, die de serie bedacht, mocht twee Emmy's in ontvangst nemen, voor beste script en beste regie. De serie haalde in totaal acht onderscheidingen binnen.

Game of Thrones

Fantasy-serie 'Game of thrones' werd voor de derde keer bekroond tot beste dramaserie en kreeg in totaal zelfs negen prijzen, maar veel daarvan in secundaire categorieën zoals make-up en speciale effecten. Acteur Peter Dinklage, die de dwerg Tyrion Lannister speelt in de serie, won de prijs voor beste bijrol in een dramaserie.

Miniseries

Bij de miniseries waren er in totaal zeven prijzen voor 'The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story' over de moord op de Italiaanse modeontwerper van elf jaar geleden. Andere Emmy's gingen onder andere naar toneelactrice Claire Foy als koningin Elizabeth in 'The Crown', 'RuPaul's Drag Race' als beste talentenjacht en 'Last Week Tonight With John Oliver' als beste talkshow. Zoals gewoonlijk was het entertainmentprogramma 'Saturday Night Live' andermaal de grote slokop in zijn categorie met acht prijzen.

Netflix

De met spanning verwachte strijd tussen streamingdiensten en reguliere tv-zenders eindigde op een gelijkspel: zowel Netflix als het Amerikaanse kabelkanaal HBO haalde 23 Emmy's binnen. Het traditionele kanaal NBC sleepte 16 prijzen in de wacht.

Grote verliezer

Een van de grootste verliezers van de avond was het dystopische drama 'The Handmaid's Tale', dat slechts drie prijzen kreeg op twintig nominaties.

Meest gelezen
 1. we-vibe-toys-QrBi2udhzsQ-unsplash

  Seks met een ex of met de baas: hierover fantaseren vrouwen het vaakst

 2. josjethumb

  Josje Huisman (ex-K3) probeert compleet andere haarkleur uit: «Ik vind het nog wel leuk staan!» (foto)

 3. pommelinethumb

  ‘Temptation’-Pommeline reageert BRILJANT op volger die vindt dat «ze dik geworden is»

 4. klaasjethumb

  Klaasje Meijer (ex-K3) over eventuele kinderwens: «Gevaarlijk om die vraag te stellen»

 5. gwen-mamanoleas-N2ZsTxVBIN4-unsplash

  Eén op de drie Belgen wil seksspeeltje als Valentijnscadeau