Emma na 16 jaar niet langer de populairste meisjesnaam in Vlaanderen

Nadat Emma 16 jaar lang de populairste naam was bij pasgeboren meisjes in België, kwam de naam Olivia in 2019 het meest voor. Opmerkelijk: dit zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Arthur is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Statbel.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Sinds 2003 was Emma zowel in Vlaanderen als in Wallonië de populairste voornaam. Maar in 2019 werd die naam voorbijgestoken door Olivia, aldus het Belgische statistiekbureau. Maar liefst 651 baby's kregen vorig jaar de naam Olivia, bijna honderd meer dan het jaar ervoor en veel meer dan de 563 baby's die Emma als voornaam kregen. Na Olivia en Emma volgen nog Mila, Louise en Alice.

Jongens

Arthur is voor het tweede jaar op rij de populairste naam bij pasgeboren jongens: 610 kinderen kregen de voornaam. Bij de jongens wordt Arthur gevolgd door Liam, Louis, Noah en Adam. De voornaam Mohamed staat op nummer tien.

Bij de mannen blijft Jean de meest voorkomende naam in ons land: 68.298 mannen lopen in totaal met die naam rond. Bij de vrouwen is Maria het populairst: 121.316 vrouwen dragen die christelijke voornaam.