Eminem boort Trump de grond in

De Amerikaanse rapper Eminem heeft in een freestyle rapvideo die vandaag online verschenen is, fel uitgehaald naar president Donald Trump.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

De blanke rapper hekelde de manier waarop Trump de aandacht vestigt op de heisa met de American Footballspelers die knielen tijdens het nationaal volkslied zodat we niet «zouden spreken over Puerto Rico, de hervorming van de wapenwetgeving voor Nevada of andere tragedies».

Ook Trumps steun voor «Klanleden» en zijn «extravagante» uitjes met «zijn familie naar zijn golfresorts en villa's» komen Eminem, geboren als Marshall Bruce Matters, de strot uit.

Vuisje voor Colin

De rapper wil met zijn nummer, dat naar aanleiding van de Hip Hop Awards werd verspreid via de sociale media, steun betuigen aan zijn gekleurde medeburgers die vooropgaan in de sociale strijd. «Vuist in de lucht voor Colin», zei hij aan Colin Kaepernick, de NFL-speler die het knielend protest begon.

Tot slot was er ook nog een boodschap van Eminem voor zijn fans. Hij «trekt een lijn in het zand» voor zijn fans die Trump steunen, «je bent voor of je bent tegen», rapt Eminem in de met expliciet taalgebruik gekleurde tekst.