Elon Musk: "Piramides werden gebouwd door aliens"

Egypte heeft de Amerikaanse zakenman en stichter van Tesla en SpaceX uitgenodigd om bouwwerken uit de oudheid te komen bekijken. De excentrieke miljardair Elon Musk twitterde recent dat de piramiden door buitenaardse wezens moeten zijn gebouwd.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

"De piramides werden duidelijk gebouwd door buitenaardse wezens", schreef Musk op Twitter. De tweet had een lawine aan spottende en verontwaardigde reacties uitgelokt.

Aliens built the pyramids obv

— Elon Musk (@elonmusk) July 31, 2020

"Ik volg uw doen en laten met veel bewondering. Ik nodig u en uw bedrijf SpaceX dan ook uit om te komen onderzoeken hoe de piramiden gebouwd werden en u kunt dan ook de graven van de bouwers onderzoeken. Wij kijken naar u uit, mijnheer Musk". Zo luidt de boodschap van de Egyptische minister van Internationale Samenwerking Rania al-Mashat.

 

Praalgraven

De wereldberoemde piramiden van Gizeh bij Caïro vormen de voornaamste toeristische trekpleister van het land. Ze zijn in juli, na drie maanden sluiting wegens het coronavirus, heropend. De Egyptische piramiden werden gebouwd als praalgraf voor farao's.