Ellie Goulding wordt klimaatambassadeur van de VN

Ellie Goulding wordt klimaatambassadeur van de VN

In een statement van de VN legt de singer-songwriter uit wat ze precies wil doen als klimaatambassadeur. ‘Mijn focus zal liggen op meer activisme aanwakkeren onder jonge mensen die zich willen toeleggen op het creëren van een betere toekomst. Ik wil dat zoveel mogelijk mensen het gaan opnemen voor de planeet', vertelt Goulding.

Enorme uitdaging

Hoewel het niet gemakkelijk zal worden, is de zangeres wel erg hoopvol over de toekomst. “Ja, we staan voor enorme uitdagingen, maar we nemen ook drastische maatregelen en dat moet ons inspireren,' klinkt het.

De functie werd haar officieel toegekend in het hoofdkantoor in Kenia onder het kritisch oog van giraf Ed. Naar eigen zeggen voelde ze zich vereerd door de aanwezigheid van het dier, want er zijn er nog maar 800 van zijn soort.

I'm delighted to announce that I have become a UN Environment Global Goodwill Ambassador. Thank you to @unep head @eriksolheim for making it official @giraffe_manor. All witnessed by Ed the giraffe (he's pretty special. Only 800 of his species left). ­­­­­­Feel very honoured :) pic.twitter.com/tDbuAGFmev

— Ellie Goulding (@elliegoulding) December 3, 2017