Ellen DeGeneres: "Ik werd als kind misbruikt door stiefvader"

Ellen DeGeneres: "Ik werd als kind misbruikt door stiefvader"

Ellen vertelt dat toen zij een tiener was, haar moeder opnieuw trouwde met "een heel slechte man". Vlak nadat ze getrouwd waren, werd er bij haar moeder borstkanker geconstateerd en werd een van haar borsten verwijderd.

Haar stiefvader beweerde toen dat het nodig was om ook de borsten van de vijftienjarige DeGeneres te controleren op knobbeltjes."Ik wist nog niet zoveel van het menselijk lichaam en hij overtuigde me", vertelt de nu 61-jarige DeGeneres. "Hij probeerde het daarna nog eens en later weer."

Het was een moeilijke periode in haar leven en de handtastelijkheden van haar stiefvader werden steeds erger. "Hij probeerde m'n deur open te breken. Ik trapte het raam eruit en rende weg. Ik wilde niets tegen m'n moeder zeggen, omdat ik haar beschermde en ik wist dat het haar geluk zou verpesten."

Ongeloof 

De presentatrice zegt spijt te hebben van die keuze. "Ik had niet haar moeten beschermen, maar mezelf. Na een paar jaar vertelde ik haar wat er was gebeurd, maar ze geloofde me niet en bleef nog achttien jaar bij hem. Uiteindelijk ging ze bij hem weg, omdat hij zijn versie van het verhaal zo vaak veranderde." Inmiddels is de band tussen Ellen en haar moeder beter dan ooit.

DeGeneres stelt dat het voor meisjes en vrouwen belangrijk is om de stilte te doorbreken. "Als ik mensen naar buiten zie treden, zeker tegenwoordig, word ik kwaad als zulke slachtoffers niet geloofd worden. We verzinnen zulke dingen niet zomaar. En ik hou van mannen, maar er zijn zoveel mannen die met zoveel weg weten te komen. Het is tijd dat we een stem hebben. Tijd dat we macht hebben."