Elke maand een kleine belegging maakt straks een groot verschil

Elke maand een kleine belegging maakt straks een groot verschil

Sparen voor een grote aankoop, wat extra geld opzijzetten voor je pensioen of een appeltje voor de dorst... Er zijn genoeg redenen om te sparen, maar dat is niet altijd even makkelijk. Maar wist je dat je ook maandelijks kleine bedragen automatisch kan beleggen? Belfius biedt zo het Flex Invest Plan aan,  speciaal ontwikkeld om makkelijk te kunnen beleggen via een doorlopende opdracht. Met het Flex Invest Plan kies je voor maximum vijf fondsen uit het volledige gamma, waarin je minimaal 25 euro per maand in belegt.

Een kleine moeite

Automatisch beleggen door middel van een doorlopende opdracht heeft zo zijn voordelen. Je bouwt op lange termijn een mooie portefeuille op, terwijl je elke maand slechts een kleine inspanning levert. Je kiest eenmalig één of meerdere fondsen en nadien gaat het beleggen vanzelf. Zo hoef je niet steeds op zoek te gaan naar beleggingen of steeds handmatig geld over te schrijven. Op die manier bespaar je tijd en win je aan potentieel rendement.

Vergeet de koerswisselingen

Beleggen is natuurlijk afhankelijk van koersschommelingen. Als je in één keer een grote hoeveelheid geld zou willen investeren, dan wil je waarschijnlijk instappen op een moment dat de koersen laag zijn. Maar wanneer is dat? En zal de koers wel opnieuw stijgen? Wat is het ideale moment om te verkopen? In de praktijk kan niemand inschatten wanneer een koers op een hoogte- of dieptepunt zit. Als je regelmatig investeert, vermijd je deels het probleem van koersschommelingen bij instap. Door vast maandelijks een bedrag te beleggen, zijn jouw instapmomenten gespreid over de tijd. Soms koop je dus tegen lage koersen, soms tegen hoge maar algemeen gezien koop je tegen een ‘gemiddelde' koers. Het effect van koersschommeling wordt dus afgevlakt.

Vroeg begonnen is half gewonnen

Het is nooit te laat om te beginnen met sparen en beleggen, dus ook nu niet. Maar hoe vroeger je begint, hoe beter natuurlijk. Beleggingen kunnen na een jaar rente of meerwaarde opbrengen. Die opbrengsten kunnen op hun beurt opnieuw rente en meerwaarde opleveren.

Om dat statement nog kracht bij te zetten krijg je nu 50 euro* in beleggingen als je voor 31 maart maandelijks begint te beleggen met het Flex Invest Plan van Belfius. Ga hiervoor langs in je Belfius-kantoor of surf naar belfius.be/flexinvestplan.

Aanbod geldig onder voorwaarden, van 1 februari 2015 t.e.m. 31 maart 2015. Voor meer details, raadpleeg het reglement in uw Belfius-kantoor of op belfius.be/flexinvestplan.

Belfius Bank NV, Pachecolaan 44, 1000 Brussel – IBAN BE23 0529 0064 6991 – BIC GKCCBEBB – RPR Brussel BTW BE 0403.201.185 – FSMA nr. 19649 A - SPRB5106-2.