Elke dag zijn er in België tot honderd bestellingen met BitCoins op pizza.be

Elke dag zijn er in België tot honderd bestellingen met BitCoins op pizza.be

De virtuele munt Bitcoin is al meer ingeburgerd dan we denken. Op de bestelsite pizza.be zijn er elke dag tot 100 bestellingen van klanten die met de virtuele munt betalen. Gisteren raakte ook al bekend dat klanten van Mobile Vikings hun gsm-rekening ook met BitCoins betalen.

In november liet etenbestelsite Pizza.be weten dat het mogelijk was om je bestelling af te rekenen met BitCoins. Daarmee waren ze de eerste grote Belgische website die betalingen met de virtuele munt toelieten.

"Tot nu toe hebben we tussen de 50 en 100 bestellingen per dag die met BitCoins betaald worden, en dat op een totaal van 5.000 bestellingen. Dat valt zeer goed mee. Het is ook opvallend dat mensen net iets meer durven spenderen als ze met BitCoins betalen. Het gemiddeld bedrag van bestellingen die met de virtuele munt zijn betaald, is 21 euro tegenover 20 euro gemiddeld bij andere bestellingen", aldus Imad Qutob, woordvoerder van pizza.be.

Waar kan je deze virtuele munt nog gebruiken in België?

Eerst en vooral: als je nog nooit van deze nieuwe uitvinding gehoord heb, kan je best even dit filmpje bekijken:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Um63OQz3bjo]

Wie graag Mechelen meerdere dagen wil bezoeken en in het bezit is van een hoopje BitCoins, kan best een overnachting in de B&B Lunaluna boeken. Daar aanvaarden ze met plezier dit betaalmiddel. Zij zijn samen met een artstore in Oostende en een winkel met voedingswaren in Brussel de enige drie fysieke plaatsen in België die al openstaan voor de virtuele munt. Dat meldt althans lookit.be, een website over de nieuwste mediatrends.

Wellicht zullen er meer winkels volgen, want de populariteit van BitCoins blijft maar stijgen. Maar voorlopig kan je dus best via het wereldwijde web iets bestellen als je van je virtueel geld af wil.

Welke sites komen verder nog in aanmerking?

De populairste plaats om te starten met je BitCoins in de hand is op de website usebitcoins.info. Dit is een verzamelplaats van alle producten die je ergens online kan kopen met de munt. Zoek op interesses zoals kleding of games en je bent vertrokken.

Een citytrip of grote reis in het vooruitzicht? Dan kan je voor je vertrek best even bitcoin.travel even checken. Daar vind je een wereldkaart waar alle vestigingen staan op aangeduid die Bitcoins aanvaarden. Onder andere bars, hotels en toeristische activiteiten kan je erop terugvinden. Gewoon even inzoomen op je bestemming en de juiste categorie aanklikken.

Op het vlak van technologie zijn onze noorderburen helaas altijd een stapje voor op ons. Zo werd er al de website bitcoinplaats.nl opgericht. Dat is een variant van marktplaats.nl, de grootste tweedehandswebsite in Nederland. De tweedehandsgoederen die je op BitCoinplaats kan vinden kan je dus zowel met euro's kopen als met BitCoins. Op dit moment vind je er nog niet zo heel veel spullen op terug, maar deze site gaat ongetwijfeld enorm groeien.

En wie een nieuwe website wil, surft best naar Wordpress want ook zij maakte bekend dat het Bitcoins zal aanvaarden.

Groeiende markt

De populariteit van BitCoins blijft maar groeien, dus zullen waarschijnlijk meer en meer websites en winkels in de toekomst de munt als officieel betalingsmiddel goedkeuren. Het aankopen van BitCoins is echter wel niet zonder risico. Zo daalde de waarde van de munt afgelopen maand van 900 euro naar maar liefst 300 euro. Dat komt vooral omdat China een reeks beperkende maatregelen nam hieromtrent. Het zal dus nog een tijdje duren vooraleer elke fervente shopper een voorraad BitCoins op zak heeft, maar we kunnen zeker niet ontkennen dat de virtuele munt goed opweg is om een waardevol betaalmiddel te worden wereldwijd.